Mii de participanţi la sărbătoarea „Fiii Satului“ de la Albeşti (galerie foto)

May 19, 2013
By admin

Astăzi, pe Valea Albeştiului, au demarat manifestările dedicate Zilelor Comunei şi reunite sub genericul „Fiii Satului“. Potrivit declaraţiilor primarului comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, la eveniment sunt aşteptaţi peste 3.000 de cetăţeni ai zonei, dar şi din Mangalia şi localităţi limitrofe.

Distracţia a demarat de la orele 13.00, când primarul Moldovan a dat startul „Fiilor Satului“, încingând o horă alături de concetăţenii lui. Ulterior, pe scena amplasată în mijlocul Văii Albeştiului, au urcat două grupuri folclorice, „Izvor“ şi „Aur de Toamnă“ din satul Izvoru (Izvorovo, aparţinând localităţii General Toshevo), dar şi Ansamblul „Plai de dor” din Albeşti. La câţiva paşi distanţă, s-a desfăşurat un adevărat campionat la kureş, ai căror învingători vor primi câte un batal. Întreaga zonă a fost înţesată de terase, amplasate lângă un parc de distracţii pentru copii şi standuri cu suvenire.

În această seară, pe aceeaşi scenă, vor fi, alături de petrecăreţi, Viorica şi Ioniţă de la Clejani împreună cu Taraful din Clejani, Mihai de la Formaţia 3 Sud Est, Ion Băiescu, seniorii şi juniorii Ansamblului „Plai de dor“. Amfitrionul evenimentului este prof. Ciprian Broască, preşedintele Clubului Sportiv „Noua Generaţie“.

Seria evenimentelor dedicate comunei Albeşti se va încheia marţi, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, fiind, cu acestă ocazie, prăznuit hramul bisericii din localitate.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Polls

Cum vi se par ornamentele de Crăciun montate de ADPP Mangalia pe străzile oraşului?

View Results

Loading ... Loading ...
Str. Rozelor nr. 8, bloc R4, scara A, parter, ap. 3, între orele 8:30-17:30, de luni până vineri

Hit Counter provided by shuttle service from lax
This site is protected by WP-CopyRightPro