19 aprilie 2024

Manifestări în Saptămâna Voluntariatului, organizate de Asociaţia Părinţilor „Gala Galaction“

Cu prilejul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (13-19 mai 2013), Asociația Părinților Gala Galaction Mangalia a organizat manifestări diverse pentru a promova ideea de voluntar-voluntariat în rândul concitadinilor.

Prima acțiune a avut loc sâmbătă, 11 mai 2013, ora 10.00, când într-o sală de clasă a Școlii Gimnaziale Gala Galaction Mangalia a avut loc atelierul Mâini îndemânatice (sesiunea a treia), cu tema ”cuiburi de păsări”. Invitatul special, prof. Luminița Cârstea a oferit un model de cuib, iar părinții și elevii au realizat 12 căsuțe pe care le-au așezat în copacii din Parcul Sanatoriului Balnear.

A urmat cursul gratuit Managementul voluntarilor în context Tineret în Acțiune, organizat de ONG Tineret în Acțiune la solicitarea Asociației Părinților Gala Galaction Mangalia (13-15 mai 2013). Formatorii Luciana Bold-Popescu și Elena Petrea au pregătit 16 persoane dornice să se implice în realizarea de proiecte de voluntariat pentru tineri. Majoritatea participanților au venit din sectorul educației și au fost plăcut surprinși de metodele nonformale de training utilizate de formatorii voluntari. La finalul celor trei zile de curs, s-a format un grup omogen, s-au împărtășit impresii și s-a concluzionat: mai este nevoie de un astfel de curs la Mangalia.

Marți, 14 mai 2013, la ora 18.00 peste 50 de persoane au răspuns invitației asociației de a participa la seminarul cu tema E TIMPUL SĂ FIM ALTFEL! FII VOUNTAR!. Dezbaterea a fost moderată de președintele Asociației Părinților Gala Galaction Mangalia, Dorel Toma. Au luat cuvântul: prof. Adriana Popescu (director Școala Gimnazială Gala Galaction Mangalia), prof. Luciana Bold-Popescu (formator TiA), Elena Petrea (formator TiA, director executiv al ONG Cercetașii României), prof. Corina Mihalache (director Liceul Tehnologic Ion Bănescu Mangalia). Invitatul special, scriitorul și omul de afaceri canadian Benjamin Kubassek a ținut o prelegere despre puterea imensă a iubirii, despre această bogăție imaterială și incomensurabilă a oamenilor pe care trebuie să învățăm să o folosim, să o dăruim și altora pentru a primi înapoi mai multă iubire.

Tinerii prezenți la seminar s-au arătat foarte interesați de posibilitățile de a desfășura activități de voluntariat în țară, dar și în străinătate.

Prin toate aceste activități, Asociația Părinților Gala Galaction Mangalia s-a afirmat ca un ONG activ, a demonstrat că poate juca un rol important în viața comunității locale, tot mai implicat în activități de voluntariat local, național și internațional.

1 thought on “Manifestări în Saptămâna Voluntariatului, organizate de Asociaţia Părinţilor „Gala Galaction“

Comments are closed.