23 aprilie 2024

Liceenii callatieni, încurajaţi să îşi dezvolte abilităţi de carieră

Comunicat de presă

Pe data de 19 noiembrie, Liceul Teoretic Callatis s-a bucurat de vizita membrilor din Junior Achievements Romania, care desfǎșoarǎ în luna noiembrie 2014, activitǎţi de orientare profesionalǎ în cadrul programului european Sci- Tech Challenge. Aceastǎ activitate a fost realizatǎ în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa și a avut ca obiectiv încurajarea tinerilor sǎ își dezvolte abilitǎţi de carierǎ în domeniile știinţǎ, tehnologie, inginerie și matematicǎ (STEM).

Activitatea i-a avut ţintǎ pe elevii claselor de liceu, mai ales clasele terminale și a urmǎrit sǎ le atragǎ atenţia asupra importanţei orientǎrii studiilor superioare cǎtre știintele exacte și oportunitǎţile de carierǎ care se dezvoltǎ în aceste domenii.

Pe lângǎ expunerile informative și explicative pe suport computerizat, elevii au fost atrași în discuţii frontale. Le-au fost adresate întrebǎri concurs, în urma cǎrora au fost premiaţi, astfel încât momentul educaţional a fost unul interactiv și plǎcut. În final, scopul efectiv al activitǎţii, acela de a ajuta elevii sǎ ia o decizie echilibratǎ și bine informatǎ privind viitorul lor profesional, s-a bucurat de un feedback pozitiv. Dacǎ unii au plecat știind mai bine ce au de fǎcut pentru a-și atinge visele, alţii au plecat, cu siguranţǎ, știind cǎ au sǎ își gǎseascǎ rǎspuns la întrebǎri de genul: “Tu ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?” și “Ce am de fǎcut pentru a deveni ce vreau eu?”