26 aprilie 2024

Autoturisme marca Opel cu documente false descoperite în P.T.F. Vama Veche şi P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche şi P.T.F. Ostrov două autoturisme marca Opel, înmatriculate în Republica Bulgaria, pe care un cetăţean bulgar şi unul român încercau să le  scoată din ţară cu un certificat de înmatriculare, respectiv unul tip I.T.P., falsificate. În data de 30.09.2014, în jurul orei 09.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar S. R. Dimitrov, în vârstă de 30 ani, care conducea un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Republica Bulgaria.

În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezintă indicii de falsificare.

În aceeaşi zi, în jurul orei 19.30, în P.T.F. Ostrov a fost identificat cetăţeanul român  Georgian D., în vârstă de 26 ani, domiciliat în localitatea Cernavodă, care conducea un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică periodică fals.

Conducătorii auto au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin. 1 respectiv art. 323 din Codul Penal.