23 aprilie 2024

Moaştele Sfântului Nectarie, aduse pe mare, la Mangalia

Cu ocazia Zilelor Mangaliei au loc, zilele acestea, mai multe acţiuni organizate atât de Primărie, cât şi de Protoierie şi de Armată. Aseară, Fanfara Militară a susţinut un concert în Portul Turistic, în faţa locuitorilor oraşului. Ulterior, aceştia au întâmpinat delegaţia elenă, condusă de Mitropolitul Serafim de Pireu, care, alături de ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, au adus, pe mare, moaştele Sf. Nectarie. Procesiunea, întâmpinată de mii de credincioşi din localitate, dar şi de pelerini, a străbătut întreg oraşul, mergând către Biserica Sf. Mina, locul în care au fost depuse, pentru închinare, moaştele Sf. Nectarie.

Sfântul Nectarie Taumaturgul din Eghina este unul dintre cei mai noi sfinţi canonizaţi de Biserica Greciei, în 1961. În timpul vieţii numeroşi săraci şi bolnavi, lipsiţi de orice ajutor, veneau la el ca la părintele lor sufletesc şi se vindecau cu rugaciunile adresate lui, întrucât, se spune, sfântul se învrednicise de darul facerii de minuni. După moartea sa, în 1920, credincioşii, mai ales cei atinşi de boli grave sau incurabile, vin să se închine la mormântul său din Eghina, Grecia.

Moaştele Sf. Nectarie vor însoţi, mâine, delegaţia condusă de IPS Teodosie, ce va participa la sfinţirea noii Biserici cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului şi a Sfinţilor Ierarhi Nicolae şi Bretanion” din comuna 23 August.

În continuarea Zilelor Mangaliei, astăzi, începând cu orele 20:00, turiştii şi locuitorii oraşului sunt invitaţi în Portul Turistic, unde va avea loc un concert susţinut de formaţiile Fair Play, Bosquito, precum şi Mike Godoroja & Blue Spirit.

http://youtu.be/6yHMrwmbsts

2 thoughts on “Moaştele Sfântului Nectarie, aduse pe mare, la Mangalia

  1. Parcă Primăria nu s-a implicat în organizarea evenimentului. Cel puțin așa a spus preotul, dar primarul e moț în frunte… Patetic!

  2. Astazi ZANFIR IORGUS A PIERDUT irevocabil actiunea FORMULATA IMPOTRIVA PRIMARULUI RADU CRISTIAN PT ANULAREA ALEGERILOR.

Comments are closed.