25 aprilie 2024

Sancţiuni de 51.000 de lei aplicate de poliţiştii constănţeni de sărbătorile pascale

Pe toată perioada Sărbătorilor Pascale, în tot judeţul Constanţa, poliţiştii au intensificat acţiunile pentru combaterea şi prevenirea faptelor antisociale, scopul fiind acela de a proteja cetăţenii de comiterea oricăror ilegalităţi. Astfel, în perioada anterior menţionată, poliţiştii au constatat 15 infracţiuni, din care peste jumătate în flagrant, au aplicat 185 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 51.615 lei şi au confiscat bunuri de peste 200 de lei.

În perioada 19 – 21 aprilie a.c., în tot judeţul Constanţa s-au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe perioada Sărbătorilor Pascale.

În acest sens, peste 300 de poliţişti de la structurile de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Ca urmare a neregulilor depistate, au fost aplicate 185 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 110 la Legea 61/1991, privind ordinea şi liniştea publică, 2 la Legea 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 66 la O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice şi 7 prevăzute de alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 51.615 lei, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate bunuri de peste 200 de lei.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme şi pentru combaterea infracţiunilor stradale.