29 martie 2024

Până la sfârșitul lunii august, 40 de ghene vor deveni platforme subterane de depozitare a gunoaielor

În aceste zile, în mai multe cartiere din oraș, a început operațiunea ”Ghenele”. Este vorba despre lucrări de demolare a construcțiilor din beton care împrejmuiau ghenele de gunoi. După cum se știe, proiectul de îngrădire a containerelor metalice a fost pus în practică în timpul mandatului fostului primar Tusac, valoarea acestuia fiind considerabilă.

În prezent, utilajele lucrează de zor pentru a elibera spațiile de depozitare a resturilor menajere de pereții din beton, dar și pentru a transporta molozul rezultat.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu a declarat pentru ”Ediția de Sud” că implementarea acestui proiect, anunțat încă de anul trecut, nu presupune nicio contribuție financiară din bugetul local. ”Cea care s-a angajat să execute aceste lucrări, ce vor fi urmate de îngroparea ghenelor de gunoi, este societatea Polaris. Din cele peste 70 de ghene existente în oraș, vor fi cuprinse, deocamdată, în programul de reamenajare, 40. Lucrările se vor finaliza la sfârșitul lunii august ac. Proiectul de față este necesar, iar beneficiile acestuia sunt numeroase începând de la curățenia din perimetrul ghenelor, la blocarea accesului celor care răscoleau gunoaiele, până la dispariția mirosurilor pestilențiale ce creau un disconfort în special în sezonul cald. Este un proiect des întâlnit în orașele civilizate din Europa, dar nu numai”.

Edilul a mai precizat că după eliberarea spațiilor, se vor săpa gropi în care vor fi montate recipiente din inox în care vor ajunge gunoaiele. La suprafață nu va mai fi decât un burlan în care vor fi aruncați sacii menajeri. ”Cutiile sunt tip, gata construite, trebuie doar montate”, a mai precizat primarul Cristian Radu.

1 thought on “Până la sfârșitul lunii august, 40 de ghene vor deveni platforme subterane de depozitare a gunoaielor

  1. Lăudabilă inițiativa administrației locale. Sugerez acesteia ca, pentru locația din curtea blocurilor ANL de la barăci, să monteze și o cameră de supraveghere video ori un paznic, altfel, tot efortul va fi în zadar.

    Cu stimă.

Comments are closed.